PeTJa
Skrbnik

Spol: 
Prispevki: 289
|
 |
« : 01.Dec.2006, 14:10:34 » |
|
Katere knjige ste prebrali in bi bil neoprostljiv greh, ce naslovov ne bi kolegialno delili z nami? Kaj od knjige je bilo tisto, kar jo naredi takooo nesramno dobro, da se ji enostavno ni moc upreti do zadnje pike za zadnjim stavkom na zadnji strani?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
.. KaKo Pa VeŠ, KaKo VeŠ, KaJ Bo? VSa TVoJa VeRa, oD KoD Ti To? ..
|
|
|
Pookie
uporabnik

Spol: 
Prispevki: 747
|
 |
« Odgovori #1 : 01.Dec.2006, 15:19:57 » |
|
Jst recem Ime rože ;D Sicer sem že enkrat nardila reklamo zanjo, lol... sam mi je bla tok huda knjiga an  Kaj je blo tko zanimivega? (če odšteješ nekatere zgodovinske podrobnosti o krščanstvu, ki sem jih bolj preletela kot zares prebrala, vsaj 2. ko sem sla brat knjigo...) Ubistvu je kriminalka. Enega patra poklicejo da bi razresil en zlocin... ki naj bi bil samomor, ampak sumijo da ni bil. In pol se umori kr dogajajo in nobenmu nc jasno... pol se pa vplete se ena starodavna knjiznica s svojimi skrivnimi hodniki. Res zanimivo no  Ampak se je res treba na zacetku prebit cez prvih 60 strani, kar pa tistim ki jih ne zanima zgodovina (mene recimo ze ne) ne bo tko simpl  Predlagam d sam na hitr preletite, sam ne prevec spuscat strani, da ne boste kej zamudili vmes 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nobene lastnine ne imej, ko se odpravljas na pot. Tudi ljubezni ne. Kar je v srcu, je breme. Pot bo dolga in tvegana. -N.Maurer
|
|
|
Buttercup
uporabnik

Spol: 
Prispevki: 548
|
 |
« Odgovori #2 : 01.Dec.2006, 16:02:49 » |
|
Men pa še vedno zmaga Gospodar Prstanov... Pač knijga za ljudi ki radi pobegnemo iz realnosti, drgač pa tut jezikovno zlo bogata, tak da ni to kr tak ena pravljica... Pa sj ste vrjetn tak usi gledal film tak da sploh ne bom govorila o vsebini, sam povem vam pa lahk da je knjigo tut vredn prebrat 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
DaMachk
Skrbnik

Spol: 
|
 |
« Odgovori #3 : 01.Dec.2006, 17:14:29 » |
|
Za bolj fantazijsko zadevo me je izredno očarala triologija Njegova temna tvar (Severni Sij, Pretanjeni nož, Jantarni daljnogled), z zelo dobro zgodbo... vse dele sem prebral 2×  Kot bolj kriuminalke in take bolj za razmišljat pa kaj od Dan-a Brown-a, npr. Angeli in Demoni, Da vinčijeva šifra ter ledena prevara in digitalna trdnjava... vse 4 knjige so mi bile res všeč... politične prevare, detektivske laži... vse skupaj občudovanja vredno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bohca
začetnik

Spol: 
Prispevki: 210
|
 |
« Odgovori #4 : 01.Dec.2006, 18:17:06 » |
|
Evo, ker sem lih zadnjic mogla naredit seznam z najljubsimi knjigami do sedaj... Haruki Murakami - South of the border west of the sun [obozujem njegov stil] Christopher Paolini - Eragon [fantazijska] Garth Nix - Sabriel [fantazijska] Hanif Kureishi - The Buddha of Suburbia Wei Hui - Shanghai Baby Oscar Wilde - Dorian Gray Judy Blume - Summer Sisters Arto Paasilinna - Tuleci mlinar, Ocarljivi skupinski samomor, Leto zajca... Drugac so pa dobre fantazijske knjige itak moj bencin 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Yay! People are paying attention to me!
|
|
|
ettelewen
Skrbnik

Spol: 
Prispevki: 847
|
 |
« Odgovori #5 : 01.Dec.2006, 19:20:32 » |
|
Arto Paasilinna - Tuleci mlinar, Ocarljivi skupinski samomor, Leto zajca... Oscar Wilde - Dorian Gray
+ huh kaj jz vem, ful jih je.. ubistvu mi je skor vsaka knjiga po svoje všeč, ni takih k bi ful izstopale  pa recimo: Michael Ende - Neskončna zgodba Umberto Eco - Ime rože Tolstoj - Ana Karenina Douglas Adams - Štoparski vodnik po galaksiji Pečjak - Kam je izginila Ema Lauš
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
awkward!
|
|
|
Theya
začetnik

Spol: 
Prispevki: 175
|
 |
« Odgovori #6 : 02.Dec.2006, 00:51:58 » |
|
Rojena iz tvojega življenja-zadnja, ki sem jo prebrala... Drgac pa Ime rože, vse kriminalke Minette Walters.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni me
|
|
|
°hippie°
začetnik

Spol: 
Prispevki: 269
|
 |
« Odgovori #7 : 02.Dec.2006, 08:37:32 » |
|
Haruki Murakami - South of the border west of the sun [obozujem njegov stil]
mnjam <3 on je pa NAJBOLJŠI! od njega sm prebrala še: sputnik sweethart the wind-up bird chronicle -naj naj- norwegian wood -naj naj naj- dance dance dance -ni tok dobra kt ostale-
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Sometimes I feel Like I dont have a partner Sometimes I feel Like my only friend
|
|
|
ebebe
obiskovalec

Spol: 
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #8 : 03.Dec.2006, 14:11:36 » |
|
Ima kdo obnovo ali pa vsaj kakšno gradivo knjige Emile Zola: Nana? Naj mi lepo prosim javi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
DaMachk
Skrbnik

Spol: 
|
 |
« Odgovori #9 : 03.Dec.2006, 14:31:20 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bloodelf
začetnik

Spol: 
Prispevki: 158
|
 |
« Odgovori #10 : 03.Dec.2006, 16:36:48 » |
|
Jst recem Ime rože omg, ja! ta knjiga je bla men toook huda. morm v kratkem še enkrat prebrat. niti tist začetek, ko vsi pravjo kak se težk čez njega prebijejo, mi ni biu neki nadležn. čist sm padla notr. pa tista knjižnica, labirinti, aaaa, zakon, res. vsi brat!  še ene par knjig k so mi ble dost všeč: the buddha of suburbia (hanif kureishi) dancer (colum mccann) siddharta (hesse)pa harry potter, seveda  . trenutno pa berem parfum (patrick suskind). supeeeer knjiga!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
... my thoughts unsaid stuck in my head and it all feels so useless ...
|
|
|
ata
Skrbnik

Spol: 
Prispevki: 532
|
 |
« Odgovori #11 : 05.Dec.2006, 18:27:57 » |
|
asterix! lol
im not much of a reader. ko sem bil manjsi sem ful bral (5 prijateljev pa take zadeve), poj kasnej harry potter, ki je se kr zelo vredu. zadnje case pa ne berem prevec, npr. trenutno mam probleme z Pimlicom od Dekleve in Neznosno lahkostjo bivanja od Kundere, oboje za maturo. Od Kundere sem sicer sele par strani prebral, ampak deluje ful bols od pimlica, ki je bil en kup sranja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You said I love you like the stars above Ill love you till I die
|
|
|
DaMachk
Skrbnik

Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 : 05.Dec.2006, 23:11:37 » |
|
ata, pa rvno dans sm poslušal po radiu, da nameravajo z neko sodobno tehniko obnovit vse stripe Asterixa in Obelixa 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bloodelf
začetnik

Spol: 
Prispevki: 158
|
 |
« Odgovori #13 : 06.Dec.2006, 14:40:44 » |
|
asterix! lol js mam to celo zbirko doma, ampak so v francoščini  sej dejansko bi jih lahk prebrala in se mogoč celo kej francoščine zram naučila (lol, ki nej bi jo že znala, glede na to da se jo že tretje leto učim  ), ampak se nekot ne spravim zram.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
... my thoughts unsaid stuck in my head and it all feels so useless ...
|
|
|
nym
obiskovalec

Spol: 
Prispevki: 6
|
 |
« Odgovori #14 : 07.Dec.2006, 17:58:11 » |
|
Sicer sem že precej časa nazaj tole brala, ampak vseeno vsem priporočam naslednjo knjigo.
Tone Peršak - Vrh : zgodba iz XIV. stoletja
Tudi sama jo moram/bom sigurno enkrat ponovno šla prebrati. Ker me je takrat res očarala, dogajanje zgodbe je postavljeno v srednji vek. Skratka priporočam, po moje ne boste razočarani.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|